Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Bakine kiflice sa tečnom čokoladom

Bakine kiflice sa tečnom čokoladom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Bakine kiflice sa tečnom čokoladom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
13/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Jedini problem ovih kiflica je što nestaju za tili čas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • suvi kvasac - 1 pakovanje (11 g)
  • šećer - 3 supene kašike
  • so - 1 ravna kašičica
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • brašno - 700 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 100 ml, mlaka
  • kora limuna - 1 supena kašika
  • tečna čokolada - 150 g
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • sveže mleko - 2 supene kašike, za premazivanje
  • ulje - 1 supena kašika, za premazivanje
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izmešajte suvi kvasac sa 1 supenom kašikom šećera u mlakoj vodi i 2 supene kašike brašna. Kada nadođe sipajte u sredinu brašna, dodajte jaja, šećer, ulje, koru limuna i sa brašnom umesite srednje meko testo.

Kesicu namažite uljem, stavite testo u nju i stavite je u frižder na jednu noć. Ujutru izvadite i ostavite na sat vremena da se opusti.

Testo za kiflice podelite na dve lopte i svaku razvijte u koru i nju isecite na 10-12 trouglova, zavisi kakvu veličinu želite.

U široki deo stavite po 1 kašičicu (nepunu) tečne čokolade i uvijte u male kiflice. U gornjem delu možete napraviti dva razreza da bude lepo.

Poređajte u tepsiju na papir za pečenje i ostavite na još 10 minuta na toplom da nadođe.

Namažite umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom, pospite kristal šećerom.

Kiflice sa čokoladom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Sjajan doručak!

Prijatno sa bakinim kiflicama sa čokoladom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: