Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Nevidljivi paj od jabuka

Nevidljivi paj od jabuka

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Nevidljivi paj od jabuka
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 8
15/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Zašto smo ga nazvali nevidljiv - zato što, trenutak nepažnje - i nestaće ispred vaših očiju"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 5 komada, srednje veličine
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 70 g, belo
  • so - prstohvat
  • šećer - 70 g
  • maslac - 20 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • limun - 1 komad
  • prašak za pecivo - 8 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 175 stepeni:

Kalup za tortu sa prstenom, namazan ili obložen papirom za pečenje.

Jabuke oljuštimo i očistimo. Izrendamo na Borner rende na tanke kriške. Stavljamo u posudu i prelivamo sokom od limuna, pažljivo mešamo rukom.

U toplo mleko dodajemo maslac da se rastopi.

U posudu razbijemo jaja, dodajemo šećer i mutimo mikserom dok ne dobijemo lepu penu. Dodajemo so, brašno sa praškom za pecivo i mutimo ponovo dok ne dobijemo homogenu smesu. Lagano dodajemo mleko sa maslacem, mutimo na niskoj temperaturi miksera. Dodajemo i jabuke i mešamo spatulom.

Namažemo kalup za tortu sa obručem oko 20 cm, takođe i ivice i posipamo sa malo brašna.

Sipamo smesu, rasporedimo i poravnamo.

Pečemo na 175 stepeni oko 40-50 minuta.

Vadimo paj od jabuka, ostavljamo kratko da se ohladi u kalupu, a nakon toga na rešetku.

Posipamo sa malo šećera u prahu.

Isečemo na komade.

Recept se zove nevidljiv paj od jabuka, zato što ima slojeve koji se dobijaju od jabuka koje se ne primećuju, kao da negde nestaju, a u isto vreme je toliko sočan, lagan i mnogo aromatičan slatkiš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: