Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Sočan paj od jabuka Klasika

Sočan paj od jabuka Klasika

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Sočan paj od jabuka Klasika
Fotografije: Ivelina
1 / 3
04/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Servirajte ovaj klasični paj od jabuka sa sladoledom od pavlake ili šlagom. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 125 g
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • jaja - 1 komad, m veličina
  • brašno - 250 g, tip 500
  • prašak za pecivo - ½ kesice
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - za premazivanje kalupa
  • brašno - za obradu testa
  • za nadev
  • jabuke - 800 g
  • cimet - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 1 šoljica
  • za pokrivanje
  • maslac - 125 g (na sobnoj temperaturi)
  • šećer - 80 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • pšenično brašno - 200 g (tip 500)
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo pomešajte maslac, šećer, vanilin šećer, jaje, brašno, prašak za pecivo i so.

Uvijte testo za paj u streč foliju i ostavite da se ohladi 60 minuta.

Ugrejte rernu do 180 stepeni (konvekcija: 160 stepeni).

Izvadite testo iz frižidera. Razvijte na brašnom posutoj radnoj površini dok ne postane malo veće od kalupa sa dnom koje se skida.

Stavite testo u kalup i pritisnite prstima dok ne dobijete ivicu visine 3 cm.

Za nadev: Oljuštite jabuke, odvojite unutrašnjost i isecite na male gomilice. Pomešajte sa cimetom i sokom od limuna u posudi. Rasporedite kockice jabuka preko testa.

Za izmrvljeno testo preko paja od jabuka: kratko pomešajte maslac, šećer, vanilin šećer, brašno i so i nakon toga rasporedite preko paja, iskidajte komade testa ili izrendajte, kako vam je lakše.

Pecite kolač od jabuke u prethodno ugrejanoj rerni 55-60 minuta.

Ostavite da se potpuno ohladi i tek onda izvadite iz kalupa.

Servirajte sa sladoledom od pavlake ili šlagom.

Uživajte u sočnom klasičnom paju od jabuka.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: