Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Paj od maslaca sa jabukama

Paj od maslaca sa jabukama

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Paj od maslaca sa jabukama
Fotografije: Evgenia
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Jesen stiže sa aromom cimeta i ukusom pite sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • Za koru od maslaca
  • kokosovo brašno - 100 g
  • belo brašno - 140 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • hladna voda - 4 supene kašike ili sveže mleko
  • rum - nekoliko kapljica, esencija
  • Za nadev
  • jabuke - 700 g
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • cimet
  • vanila
  • suvo grožđe - 30 g
  • bademi - 60 g, sirovi
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo koru od maslaca tako što prosejemo i izmešamo brašna u posudi. Dodajemo hladni maslac u kockicama u njih. Slede šećer u prahu i voda.

Umesimo testo rukama ne meseći mnogo dugo. Posle rasprostiremo testo od maslaca prstima u tepsiju za paj pokrivenu pergamentnim papirom.

Da bismo pripremili nadev za paj od maslaca, operemo, ogulimo i iseckamo jabuke na sitne komadiće u posudu.

U njih dodajemo smeđi šećer, cimet, vanilu, esenciju ruma, suvo grožđe i bademe (prethodno samleveni u secku). Dobro sve umesimo i stavljamo ga na koru u tepsiju.

Raskošan paj od jabuka pokrivamo folijom i ostavljamo ga u frižideru na sat vremena,

Paj od maslaca sa jabukama pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne bude gotov. Po želji može da se doda jedno jaje u koru pre nego što se umesi.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: