bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Bundeva kao ratluk sa šećerom u prahu

Bundeva kao ratluk sa šećerom u prahu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Početnik
1k464k96
Bundeva kao ratluk sa šećerom u prahu
Fotografije: Vanya Georgieva
16/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Mini ratluci od bundeve - da li vam zvuči poznato? Ako ne, onda obavezno treba da ih pripremite"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, srednje veličine
  • šećer - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštite i očistite, pa je nasecite na menje komade koji liče na ratluk. U duboki pleh poređajte komade bundeve gusto jedan do drugog.

Dodajte 1-2 šolje vode u pleh i stavite sve u rernu na umerenu temperaturu. Možete da uključite i ventilator.

Pecite dok se bundeva ne ispeče veoma dobro. Izvadite bundevu i dok je još uvek topla, pospite je šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: