Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjetina na pečurkama sa maslacem

Pečena svinjetina na pečurkama sa maslacem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638732k154
Pečena svinjetina na pečurkama sa maslacem
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
19/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Jednostavno, ukusno i prosto za spremanje - savetujemo vam da dodate recept u svoje omiljene"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, po izboru
  • soja sos
  • senf
  • biber
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 50 g
  • povrće - 350 g, po izboru - luk, paprike
  • šargarepa - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno marinirajte meso u smesi od soja sosa, bibera i senfa. Ostavite ga nekoliko sati u frižideru da upije arome, nakon toga ga zapecite u zagrejanom tiganju 4-5 miniuta sa svake strane.

Prebacite meso u odgovarajuću posudu za pečenje i pecite dok ne bude gotovo u umereno zagrejanoj rerni.

U međuvremenu spremite garnirung. Pečurke se iseku na krupne parčiće i zaprže se u maslacu dok ne budu gotove. Izvade se i stavljaju se na toplo, a u masnoći od prženja dinstamo ostalo povrće, isečeno na kocke i šargarepe, isečena na lente, dok ne bude gotovo.

Začinjavamo solju i biberom. Serviramo na kanapeu od pečuraka u maslacu i sa garnirungom od dinstanog povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: