Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pačija srca sa maslacem i divljim pečurkama

Pačija srca sa maslacem i divljim pečurkama

Pačija srca sa maslacem i divljim pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Čaša hladnog piva i ova pačija srca sa maslacem na trpezi su sve što je neophodno za savršeno udobno veče kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pačija srca - 1 kg
  • divlje pečurke - 300 g, zamrznute
  • maslac - 70 g
  • so - po ukusu
  • biber - mleveni, po ukusu
  • beli biber - mleveni, po ukusu
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pačija srca i stavite ih u ekspres lonac.

Sipajte vodu - dva prsta iznad srca.

Kuvajte 30 minuta nakon što para izađe iz šerpe.

Skuvana pačija srca ocedite od bujona. Isecite ih po dužini na pola. Zagrejte maslac u tiganju.

Dodajte srca i divlje pečurke, koje ste pethodno odmrzli.

Kuvajte na tihoj vatri dok ne dobiju zlatastu preplanulost, mešajući u međuvremenu.

Začinite solju, biberom i belim mlevenim biberom.

Servirajte pačija srca sa maslacem i divljim pečurkama, posuta sitno isečenim svežim peršunom i čašom hladnog piva ili belog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: