Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk od badema sa džemom od jagoda

Čizkejk od badema sa džemom od jagoda

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Čizkejk od badema sa džemom od jagoda4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Svaku drugu teglicu džema od jagode stavljamo u ovo - jer obožavamo bademov čiz kejk sa ovakvim topingom"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 2 pakovanja
  • bademovo brašno - 1/2 šolje
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • maslac - 125 g
  • bademovo mleko - 100 ml
  • za čiz krem
  • krem sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 4 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • liker od badema - 2 kašike
  • džem od jagoda - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite koru tako što prvo sameljete keks u blenderu.

U nega dodajte bademovo brašno (ako nemate možete da koristite veoma sitno samlevene bademe).

Pospite braon šećerom i dodajte prethodno istopljeni maslac.

Mešajte neprestano i dodajte u porcija veoma malo bademovog mleka dok se ne potroši i dok se ne dobije trošna smesa.

Rasporedite smesu na dno posude za pečenje sa prstenom koji se skida, prečnika 24 cm.

Zaravnite je, pritiskajući kašikom, tako da se dobije ravna kora.

Spremite krem, dodajući u sir kiselu pavlaku, šećer u prahu, vanilu i liker od badema. Ja sam koristila liker amareto.

Mutite mikserom dok se ne dobije vazdušast, gladak krem, nakon čega ga sipate preko keks-badem kore.

Zagladite i odozgo namažite džemom od jagoda.

Ostavite čizkejk od badema u frižideru oko 2-3 sata pre nego što servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: