Način pripreme
Spremite koru tako što prvo sameljete keks u blenderu.
U nega dodajte bademovo brašno (ako nemate možete da koristite veoma sitno samlevene bademe).
Pospite braon šećerom i dodajte prethodno istopljeni maslac.
Mešajte neprestano i dodajte u porcija veoma malo bademovog mleka dok se ne potroši i dok se ne dobije trošna smesa.
Rasporedite smesu na dno posude za pečenje sa prstenom koji se skida, prečnika 24 cm.
Zaravnite je, pritiskajući kašikom, tako da se dobije ravna kora.
Spremite krem, dodajući u sir kiselu pavlaku, šećer u prahu, vanilu i liker od badema. Ja sam koristila liker amareto.
Mutite mikserom dok se ne dobije vazdušast, gladak krem, nakon čega ga sipate preko keks-badem kore.
Zagladite i odozgo namažite džemom od jagoda.
Ostavite čizkejk od badema u frižideru oko 2-3 sata pre nego što servirate.