Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Jela u đuvečari»Đakonija od patlidžana u đuvečari

Đakonija od patlidžana u đuvečari

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Đakonija od patlidžana u đuvečari
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Patldižan u đuvečari - jedna ljubavna priča koja vredi da bude opisana"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • mleveno meso - 250 - 300 g
  • luk - 1 komad
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • bosiljak - struk
  • čubar - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i rasecite patlidžan po sredini po dužini.

Stavite svaku polovinu između dve daseke za sečenje i nožem isecite na trake. Na ovaj način ne stižete do kraja i nema opasnosti da rasečete parlidžan s donje strane. Ako su veći i dugački isecite na tri i od polovine dobijate tri dela.

U veliku posudu sipajte vodu sa solju i ostavite polovine da puste crnu vodu, nakon toga ocedite na kuhijnjskom ubrusu. Zamesite mleveno meso sa začinima (dobro je da odstoji jednu noć).

Napunite razreze svakog dela mlevenim meso i tako dobijene lepeze stavite u đuvečare.

Oljuštite i isecite na sitno paradajz, začinite solju, bosiljkom i biberom. Dodajte u patlidžan isečeni beli luk i prelijte maslinovim uljem. Pecite u umerenoj rerni, nakon toga posipite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: