Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Hrskavi krompir i pohovani kačkavalj

Hrskavi krompir i pohovani kačkavalj

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Hrskavi krompir i pohovani kačkavalj
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Recept za jednostavan i ukusan obrok je pred vama. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • Za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - po potrebi
  • prezlr - po potrebi
  • Za prženje
  • ulje - po potrebi
  • Ostalo
  • krompir - 700 g
  • kačkavalj - 250 g
  • so - po ukusu
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • voda - po potrebi
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kriške srednje debljine (deblje nego kada pripremate pomfrit).

U šerpu usuti vodu i staviti na vatru da proključa, posoliti, dodati soda bikarbonu i spustiti pripremljen krompir. Kuvati 20 minuta.

Krompir ocediti i rasporediti u pleh praveći razmak, ne zbijati. Svaki krompir premazati uljem, posoliti i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.

Kačkavalj iseći na parčad željene veličine i debljine. Jaja razmutiti. U zasebne činije usuti brašno i prezle.

Kačkavalj uvaljati prvo u brašno, zatim provući kroz umućena jaja, zatim uvaljati u prezle, a nakon toga još jednom provići kroz umućena jaja, pa u prezle.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Na tanjir poređati pećeni krompir, staviti pohovani kačkavalj i poslužiti.

Savet: Služiti uz salatu po želji. Napravila sam salatu od svežeg kupusa i dobili smo veona ukusan ručak.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: