Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Krompir u rerni sa hrskavom koricom od sira

Krompir u rerni sa hrskavom koricom od sira

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k217
Krompir u rerni sa hrskavom koricom od sira
Fotografije: marcheva14
1 / 5
22/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Tako, gledajući ove krompiriće, da li mislite da možete da im odolite, zato što mi ne možemo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 komad, šalot, srednji
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 50 g
  • majčina dušica - 2 - 3 prstohvata
  • origano - 2 - 3 prstohvata
  • parmezan - 100 g ili gran padano - 100 g, narendan
  • čedar - 20 g, narendan
  • so - 1 kašičica, roze, himalajska
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Keramička posuda za pečenje prečnika 24 cm, veoma dobro namazana uključujući i zidove.

Krompir se opere pomoću četke pod tekućom vodom. Stavlja se u šerpu sa dovoljni posoljene vode i kvua se deset minuta. Vreme se meri nakon što voda provri. Ocedi se i ostavlja se sa strane dok se ne ohladi.

U međuvremenu se istopi maslac sa majčinom dušicom i origanom. U njega se dodaje maslinovo ulje i himalajska so. Četkom se dobro namaže kalup za pečenje.

Ohlađeni krompir se oljušti iseče na kolutove oko 3 mm. Stavljaju se u porcijama u maslac smesu i rukom se promešaju tako da se začini zalepe za svaku šajbnu.

Poređaju se u kaluo pri čemu se blago preklapaju, a po sredini se poređaju krajevi od krompira sa estetskim ciljem.

Šalot se seče na veoma sitne kocke i posipa se odozgo.

Na kraju se posipa obilno pomešanim sirevima, narendanim parmezanom i čedrom.

Peče se na 200 stepeni oko 30-35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: