Način pripreme
Rerna - 180 stepeni
Keramička posuda za pečenje prečnika 24 cm, veoma dobro namazana uključujući i zidove.
Krompir se opere pomoću četke pod tekućom vodom. Stavlja se u šerpu sa dovoljni posoljene vode i kvua se deset minuta. Vreme se meri nakon što voda provri. Ocedi se i ostavlja se sa strane dok se ne ohladi.
U međuvremenu se istopi maslac sa majčinom dušicom i origanom. U njega se dodaje maslinovo ulje i himalajska so. Četkom se dobro namaže kalup za pečenje.
Ohlađeni krompir se oljušti iseče na kolutove oko 3 mm. Stavljaju se u porcijama u maslac smesu i rukom se promešaju tako da se začini zalepe za svaku šajbnu.
Poređaju se u kaluo pri čemu se blago preklapaju, a po sredini se poređaju krajevi od krompira sa estetskim ciljem.
Šalot se seče na veoma sitne kocke i posipa se odozgo.
Na kraju se posipa obilno pomešanim sirevima, narendanim parmezanom i čedrom.
Peče se na 200 stepeni oko 30-35 minuta.