Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Punjena paprika sa hrskavom koricom od kornfleksa

Punjena paprika sa hrskavom koricom od kornfleksa

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Punjena paprika sa hrskavom koricom od kornfleksa
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Punjene paprike nikada nisu bile ovako ukusne"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 pečenih paprika
  • kornfleks - 1 šolja (ceo)
  • jaja - 4 komada
  • prezle - 150 g
  • brašno - 1/2 šolja
  • sir - 650 g (neslano)
  • biber - 2 prstohvata
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dvanaest pečenih paprika oljušimo i stavljamo na papir da se osuše.

Umutimo jedno po jedno jaje i dodajemo u prethodno izmrvljen sir. Dodajemo dva prstohvata bibera, pola veze svežeg peršuna i promešamo malo.

Sa gotovom smesom od jaja i sira punimo svaku papriku, pazimo da je ne pokidamo. U tri posebna, odgovarajuća kalupa stavljamo prezle zajedno sa malo izmrvljenim kornfleksom, tri umućena jajeta i pola šolje brašna.

Svaku papriku prvo uvaljamo u brašno, potopimo u jaja i nakon toga u prezle i kornfleks, dobro pritisnemo da se zalepi hrskava smesa.

Punjene paprike pržimo u dobro ugrejanoj masti kratko da bi imale lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: