Način pripreme
Očišćenu pastrmku posolite i začinite spolja i iznutra prstohvatom mlevenog bibera.
U blenderu sameljite bademe.
Rastopite kravlji maslac u tiganju, dodajte mlevene orašate plodove i mešajte dok kravlji maslac dobro ne upije kašu od badema.
Skinite sa vatre. Začinite sa nekoliko kapljica soka od limuna, prstohvatom bibera i prstohvatom iseckanog svežeg ruzmarina.
U stomak svake pastrmke stavite po 1 supenu kašiku nadeva od badema.
Zabodite čačkalicu za zube i prebacite u pleh. Sipajtte 50 ml belog vina i 2 supene kašike maslinovog ulja.
Preostali nadev pospite preko svake ribe.
Posptie pastrmku bademima. Pecite pastrmke na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobije lepu boju pečene ribe.
Servirajte pastrmku sa hrskavom koricom od badema sa mnogo limuna!
Neka vam je slatko!