Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Riba u rerni sa hrskavom koricom od paradajza

Riba u rerni sa hrskavom koricom od paradajza

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Riba u rerni sa hrskavom koricom od paradajza
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ribolovci znaju kako da upecaju ribu, ribari - kako da spreme najukusniju ribu u rerni sa hrskavom koricom od paradajza, a mi - kako da je pojedemo"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg, očišćena
  • so
  • crni biber
  • origano
  • hleb - 3 kriške, suvi
  • sušeni paradajz - 10 - 12 komada
  • paradajz - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • crni biber
  • beli luk - 1 struk, mladi
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu i začinite je solju, biberom i origanom. Poređajte je u nauljenu tepsiju. U blender stavite hleb (bez kora) i pretvorite ga u mrve. Izvadite ga i stavite sušeni paradajz, beli luk, maslinovo ulje i paradajz naseckan na kockice.

Pasirajte, ali nemojte preterivati - dobro bi bilo da ostanu komadići sušenog paradajza. Sipajte jedan deo sosa u hleb i dobro izmešajte. Dobijenim mrvicama paradajza pokrijte ribu. Sipajte malo vode u tepsiju.

Pecite na 200 stepeni otprilike 20 minuta. Naseckajte mladi beli luk i dinstajte ga na malo maslinovog ulja. Dodajte ostali paradajz sos i 2-3 listića svežeg bosiljka.

Nakon nekoliko minuta skinite sa ringle. Servirajte pečenu ribu sa garnirungom po izboru i sos paradajzom.

Najbolje je da riba bude u fileu da ne biste morali da čistite kosti i da u potpunosti uživate u ovom sjajnom jelu.

Riba u rerni sa hrskavom koricom od paradajza je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: