Način pripreme
Očistite ribu i začinite je solju, biberom i origanom. Poređajte je u nauljenu tepsiju. U blender stavite hleb (bez kora) i pretvorite ga u mrve. Izvadite ga i stavite sušeni paradajz, beli luk, maslinovo ulje i paradajz naseckan na kockice.
Pasirajte, ali nemojte preterivati - dobro bi bilo da ostanu komadići sušenog paradajza. Sipajte jedan deo sosa u hleb i dobro izmešajte. Dobijenim mrvicama paradajza pokrijte ribu. Sipajte malo vode u tepsiju.
Pecite na 200 stepeni otprilike 20 minuta. Naseckajte mladi beli luk i dinstajte ga na malo maslinovog ulja. Dodajte ostali paradajz sos i 2-3 listića svežeg bosiljka.
Nakon nekoliko minuta skinite sa ringle. Servirajte pečenu ribu sa garnirungom po izboru i sos paradajzom.
Najbolje je da riba bude u fileu da ne biste morali da čistite kosti i da u potpunosti uživate u ovom sjajnom jelu.
Riba u rerni sa hrskavom koricom od paradajza je veoma ukusna.