Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Raskošne kiflice sa maslacem

Raskošne kiflice sa maslacem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638732k154
Raskošne kiflice sa maslacem
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
23/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Miris maslaca koji dolazi iz kuhinje - izgleda da je od ovih raskošnih kiflica sa maslacem - molimo se mi"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • kvasac - 40 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 1 kg
  • maslac - 250 g
  • jaja - 1 komad, za mazanje
  • susam - za posipanje
  • sir - za nadev, ili slatko
  • maslac - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Blago zagrejte sveže mleko i rastvorite u njemu kvasac. Dodajte šećer, jaja i so, promešajte dobro i pomešajte sa prosejanim brašnom. Zamesite meko testo, pri čemu ne dodajete svo brašno odjednom već postepeno.

Ako je potrebno možete da dodate još malo brašna za dodatno mešanje.

Gotovo testo se ostavlja da odstoji oko 10-15 minuta, nakon čega se podeli na 8 lopti. Svaka lopta se razvija u tanak krug i seče se na 8 trouglova.

U osnovu svakog trougla stavljate po malo nadeva, koji može da bude kako sladak - marmelada, džem, ratluk, tako i slan - sir, kačkavalj, šunka.

Uvijate trougliće u kiflice i poređate ih čvrsto jedan do drugog u prethodno maslacem namazanu posudu za pešenje. Namažete sa malo maslaca i kiflice i ostavljate ih na toplom da narastu.

Namažete ih umućenim jajetom, posipate susamom ili makom po želji. Preko kiflica poređate parčiće maslaca.

Kiflice sa maslacem se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove. Pokrivaju se krpom da maslac može da upije potpuno i serviraju se tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: