Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Medenjaci kiflice sa maslacem

Medenjaci kiflice sa maslacem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k197
Medenjaci kiflice sa maslacem
Fotografije: marcheva14
1 / 9
26/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Zapišite recept za ove medenjake kiflice sa maslacem, probajte ih i sećajte nas se po dobrom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 250 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica, suva
  • pavlaka - 4 supene kašike, za kuvanje sa visokim procentom (sveže mleko)
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • med - 2 supene kašike, pune
  • maslac - 250 g
  • brašno - oko 800 - 850 g
  • limun - izrendana kora jednog limuna
  • susam - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni;

Dva tavna pleha, obložena papirom za pečenje;

Radite mikserom ili ručno mesite testo.

Umutite jaja i šećer dok ne pobele - oko 10 minuta mikserom. Smesa treba da pada sa živa na tešku mašnu.

Mekani maslac umutite na penu.

U smesu sa jajima dodajte vanilin šećer, koru od limuna i kašiku po kašiku dodajte maslac. Mutite na srednjoj brzini miksera.

Kad se maslac skroz integriše dodajte med i pavlaku.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte ga u porcije.

Zamesite srednje tvrdo testo oko 10 minuta na niskoj brzini. Izvadite iz posude miksera i kidajte loptice velčine lopte za tenis ili izmerite na vagi - oko 60 g jedna.

Oblikujte između dlanova fitilj, a nakon toga polumeec, natopite ga u susam.

Kiflice poređajte u pleh na rastojanju jednu od druge. Pecite na 200 stepeni oko 12-14 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju i dok se ne pojave male pukotine.

Odmah ih izvadite iz rerne i poređajte na rešetku da se potpuno ohlade.

Slatkiši su još lepši ako odstoje dva dana.

U originalnom receptu za mast stoji margarin, ali potšto ga ja ne koristim zamenila sam maslacem iste količine, takođe sveže mleko sam zamenila pavlakom sa visokim procentom masti.

Dva sastojka se slobodno mogu zameniti, po izboru je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti