Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa pirinčem, kukuruzom i šargarepom

Piletina sa pirinčem, kukuruzom i šargarepom

ažurirano:
NadyaNadya
Početnik
10427
Piletina sa pirinčem, kukuruzom i šargarepom
Fotografije: Nadya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Kada pripremate piletinu sa pirinčem, neka bude prava piletina sa pirinčem - sa šargarepom i kukuruzom."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 - 6 komada
  • pirinač - 500 g
  • kukuruz - 1 šoljica
  • šargarepa - 3 komada
  • pileći bujon - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - mleveni, po ukusu
  • so - po ukusu
  • soja sos - 1 kašika
  • bujon - od pilećih bataka, 1, 5 l.
  • ulje - 5 kašika
  • peršun - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pržite pirinač dok ne postane providan. Dodajte sitno seckani luk. Pržimo još pet minuta i skinemo tiganj sa šporeta.

Odvojeno kuvamo batake. U pleh poređajte batake i pirinač. Dodajemo lovorov list, biber, sve tri cele šargarepe, kukuruz, soja sos, so i prelijemo sa litrom i po bujona od prethodno skuvanih bataka.

Stavimo u rernu da se peče dok pirinač ne upije tečnost i jelo ne dobije zlatnu boju.

Poslužujemo pirinač, batak u sredini i naseckanu šargarepu u krug.

Piletina sa pirinčem i šargarepom se po želji posipa sitno seckanim peršunom.

Probajte klasičnu piletinu sa pirinčem ili naučite kako da napravite pileće batake u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: