Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Barovi»Domaći korni sa čokoladom

Domaći korni sa čokoladom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k212
Domaći korni sa čokoladom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
29/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Toliko volimo ovaj desert, da kada smo videli recept za domaći korni sa čokoladom odmah smo pojurili u prodavnicu"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 1 šolja
  • med - 3 kašike
  • sušene borovnice - 1/2 šolje, crvene
  • susam - 2 - 3 kašike
  • suncokretove semenke - 2 - 3 kašike
  • čokolada - 100 g, prirodna
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite med na pari. Ako je med tečan, možete da preskočite ovu proceduru.

U tiganju sa nelepljivim dnom zapecite ovsene pahuljice 3-4 minuta.

Isecite čokoladu na sitne parčiće.

Pomešajte zapečene ovsene pahuljice sa medom i promešajte. Dodajte pola čokolade. Od toplote ovsenih pahuljica i meda čokolada se takođe topi.

Ostavite smesu 3-4 minuta da se ohladi. U nju dodajte sušene brusnice, susam, suncokretove semenke i preostalu čokoladu.

Promešajte sve i sipajte smesu u pravougaonu posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Stavite odozgo drugi list papira i pritisnite jako rukama, da rasporedite ravnomerno.

Stavite u frižider na jedan sat, nakon što isečete parčiće po vašoj želji.

Čuvajte gotove Korni blokčiće u kutiji u frižideru, a između njih stavite papir za pečenje, da se ne zalepe jedni za druge.

Tako napravljeni mogu da izdrže dugo i uvek ćete imati pri ruci nešto slatko i u isto vreme zdrav čokoladni izazov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: