Način pripreme
Istopite med na pari. Ako je med tečan, možete da preskočite ovu proceduru.
U tiganju sa nelepljivim dnom zapecite ovsene pahuljice 3-4 minuta.
Isecite čokoladu na sitne parčiće.
Pomešajte zapečene ovsene pahuljice sa medom i promešajte. Dodajte pola čokolade. Od toplote ovsenih pahuljica i meda čokolada se takođe topi.
Ostavite smesu 3-4 minuta da se ohladi. U nju dodajte sušene brusnice, susam, suncokretove semenke i preostalu čokoladu.
Promešajte sve i sipajte smesu u pravougaonu posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Stavite odozgo drugi list papira i pritisnite jako rukama, da rasporedite ravnomerno.
Stavite u frižider na jedan sat, nakon što isečete parčiće po vašoj želji.
Čuvajte gotove Korni blokčiće u kutiji u frižideru, a između njih stavite papir za pečenje, da se ne zalepe jedni za druge.
Tako napravljeni mogu da izdrže dugo i uvek ćete imati pri ruci nešto slatko i u isto vreme zdrav čokoladni izazov.