Način pripreme
1. Sitno iseckajte luk, a paprike - na trakice. Pržize u ulju dok ne omekšaju, na umerenoj vatri.
2. Dodajte mleveno meso i vino, i mešajte dok se ne izmrvi i promeni boju, nakon toga stavite paradajz sos i začinite solju, biberom i alevom paprikom, belim lukom u prahu i kuminom.
Ostavite sos da se krčka na umerenoj vatri dok se ne zgusne.
3. U pleh sipajte trouglove kukuruznog čipsa. Ako koristite onaj koji je prethodno začinjen i slan, pazite da ne presolite sos. Ako je čips prirodan, možete napraviti da bude malo slaniji.
4. Rasporedite sos preko čipsa i obilno pospite rendanim ementalerom, gaudom, čedar sirom ili običnim kačkavaljem.
5. Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 7-8 minuta dok se kačkavalj ne rastopi ili dok ne dobije lepu boju - kako više volite.
7. Servirajte tople sa mariniranim halapenjos paprikama i gvakamole sosom.
Prijatno!