Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Lincer sa jesenjim voćem

Lincer sa jesenjim voćem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Lincer sa jesenjim voćem
Fotografije: marcheva14
1 / 5
29/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Kako da se ne zaljubiš u jesen kada te iznenadi sa toliko ukusnih kolača"

Potrebni sastojci

  • maslac - 80 g, sa sobne temperature
  • šećer - 100 g, kristal
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 komad
  • kora pomorandže - 1 kašičica, narendan
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/4 kašičica
  • so - prstohvat
  • šljive - 350 g
  • jabuke - 2 komada, srednje velike
  • smeđi šećer - za posipanje
  • brašno - za dodatno mešenje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 170 stepeni;

Kalup za tortu pokriven papirom za pečenje - 24-26 cm.

Maslac i šećer se mute da budu vazdušasti. Dodaju se jaja i narendana kora pomorandže, brašno, promešano prethodno sa praškom za pecivo, vanila. Cela smesa se muti mikserom u homogenu smesu.

Pola nje se odvaja sa strane.

U preostalo testo se dodaje još malo brašna, da se oformi lopta i da testo bude čvršće.

Lopta testa se oblikuje u kalupu, a prstima se raspoređuje po papiru za pečenje, pri čemu se oblikuje i mala ivica. Probuši se viljuškom. Ostavlja se sa strane do korišćenja.

Voće se očisti i iseče na kocke. Sipa se preko testa, raspoređuje se i posipa se obilno smeđim šećerom.

Kašikom se sipa odvojeno testo preko voća, ali tako da ostane i prazan prostor.

Peče se na 170 stepeni oko 40-45 minuta.

Ohladi se i posipa se šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: