Način pripreme
Rerna 170 stepeni;
Kalup za tortu pokriven papirom za pečenje - 24-26 cm.
Maslac i šećer se mute da budu vazdušasti. Dodaju se jaja i narendana kora pomorandže, brašno, promešano prethodno sa praškom za pecivo, vanila. Cela smesa se muti mikserom u homogenu smesu.
Pola nje se odvaja sa strane.
U preostalo testo se dodaje još malo brašna, da se oformi lopta i da testo bude čvršće.
Lopta testa se oblikuje u kalupu, a prstima se raspoređuje po papiru za pečenje, pri čemu se oblikuje i mala ivica. Probuši se viljuškom. Ostavlja se sa strane do korišćenja.
Voće se očisti i iseče na kocke. Sipa se preko testa, raspoređuje se i posipa se obilno smeđim šećerom.
Kašikom se sipa odvojeno testo preko voća, ali tako da ostane i prazan prostor.
Peče se na 170 stepeni oko 40-45 minuta.
Ohladi se i posipa se šećerom u prahu.