Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Lavaš sa pilećim mesom, sosom od belog luka i slatko ljutim sosom

Lavaš sa pilećim mesom, sosom od belog luka i slatko ljutim sosom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Lavaš sa pilećim mesom, sosom od belog luka i slatko ljutim sosom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Korak po korak, sos po sos - tako se pravi savršena porcija lavaša sa pilećim mesom"

Potrebni sastojci

  • lavaš - 3 komada
  • pileće grudi - 300 g
  • paradajz - 1 komada
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • krompir - prženi
  • zelena salata - 1 komad
  • Za sos od belog luka
  • beli luk - 2 čena
  • kiselo mleko - 200 g
  • majonez - 1/2 pakovanja
  • limun - 1/4 komada, sok od limuna
  • so
  • [za slatko - ljuti sos]
  • paprike - 2 velike, crvene, ljute, isečene na sitno
  • beli luk - 3 čena
  • sirće - 1/4 šolje
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 3/4 šolje
  • so - 2 kašičice
  • skrob - 1 kašika, pšenični
  • voda - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci za sos od belog luka se stavljaju u posudu i mute se dok se ne dobije sos.

Za spremanje slatko-ljutog sosa paprike, beli luk, sirće, šećer, 3/4 šolje vode i so se pasiraju u blenderu da bude glatko što je moguće više.

Dobijena smesa se prebacuje u šerpu i zagreva se na jakoj vatri, dok ne provri. Nakon toga se smanjuje jačina ringle i ostavlja se da se krčka na tihoj vatri oko tri minuta ili dok se blago ne zgusne.

U maloj posudi se pomešaju pšenični skrob sa dve kašike vode i promešaju se. Sipaju se u šerpu, promešaju se i kuvaju se još nekoliko minuta, dok se sos ne zgusne.

Prelazimo na sklapanje djunera.

Povrće se seče na tanko. Pileći file se prži u malo maslaca ili ulja sa obe strane nekoliko minuta dok ne bude gotovo, nakon toga se seče na tračice.

Lavaš se zagreva i počinje da se ređa prženi krompir, isečeno povrće. Dodaje se i meso. Na kraju se preliva sosovima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: