Način pripreme
Sastojci za sos od belog luka se stavljaju u posudu i mute se dok se ne dobije sos.
Za spremanje slatko-ljutog sosa paprike, beli luk, sirće, šećer, 3/4 šolje vode i so se pasiraju u blenderu da bude glatko što je moguće više.
Dobijena smesa se prebacuje u šerpu i zagreva se na jakoj vatri, dok ne provri. Nakon toga se smanjuje jačina ringle i ostavlja se da se krčka na tihoj vatri oko tri minuta ili dok se blago ne zgusne.
U maloj posudi se pomešaju pšenični skrob sa dve kašike vode i promešaju se. Sipaju se u šerpu, promešaju se i kuvaju se još nekoliko minuta, dok se sos ne zgusne.
Prelazimo na sklapanje djunera.
Povrće se seče na tanko. Pileći file se prži u malo maslaca ili ulja sa obe strane nekoliko minuta dok ne bude gotovo, nakon toga se seče na tračice.
Lavaš se zagreva i počinje da se ređa prženi krompir, isečeno povrće. Dodaje se i meso. Na kraju se preliva sosovima.
Prijatno!