Način pripreme
Operite paprike i odvojite drške. U plehu u kojem ćete kuvati stavite sitno iseckan luk, takođe i mladi luk, svežu nanu, pešrun, mleveno meso i sitno iseckan paradajz.
Sa malo vode počnite da gnječte mleveno meso viljuškom tako da dobijete ivice i da se lepo pomeša sa lukom. Da bi vam bilo vakše možete dodavati po malo vode.
Nakon toga dodajte očišćeni i opran pirinač, ponovo lepo promešajte, stavite sve začine i sa ovom smesom počnite da punite paprike, poređajte oko smese u plehu.
Ako vam ostane smese, prosto je skuvajte zajedno sa paprikama, ako ne onda ništa.:)
Po želji stavite ulje u pleh, ja lično ne stavljam.
Prelijte punjene paprike sa 1 ili 2 šolje vode u zavisnosti kako volite da kuvate pirinač - ja stavljam 1 zato što inače mleveno meso pušta malo vode, a i dok ste mešali mleveno meso dodavali ste vodu.
Dodajte kašičicu kravljeg maslaca u svaku papriku.
Pecite punjene paprike babure sa mlevenim mesom i pirinčem na 180-200 stepeni. Servirajte sa kiselim mlekom.
Probajte i nećete se pokajati, budu veoma ukusne i zdravije je. :)