Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Punjene paprike babure sa mlevenim mesom i pirinčem

Punjene paprike babure sa mlevenim mesom i pirinčem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Punjene paprike babure sa mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Ivelina
1 / 5
31/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Eh, te punjene paprike - toliko nam je teško bilo da odaberemo omiljeni recept, sve dok nismo našli ovaj"

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 - 7 komada, babure
  • mleveno meso - 450 g
  • luk - 1 komad
  • ulje - kravlji maslac
  • paradajz - 1 rendan (ili 1/2 šolje paradajza iz konzerve)
  • pirinač - 1/2 šoljice
  • nana - 1 kašičica (takođe i sveža)
  • biber
  • mladi luk - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike i odvojite drške. U plehu u kojem ćete kuvati stavite sitno iseckan luk, takođe i mladi luk, svežu nanu, pešrun, mleveno meso i sitno iseckan paradajz.

Sa malo vode počnite da gnječte mleveno meso viljuškom tako da dobijete ivice i da se lepo pomeša sa lukom. Da bi vam bilo vakše možete dodavati po malo vode.

Nakon toga dodajte očišćeni i opran pirinač, ponovo lepo promešajte, stavite sve začine i sa ovom smesom počnite da punite paprike, poređajte oko smese u plehu.

Ako vam ostane smese, prosto je skuvajte zajedno sa paprikama, ako ne onda ništa.:)

Po želji stavite ulje u pleh, ja lično ne stavljam.

Prelijte punjene paprike sa 1 ili 2 šolje vode u zavisnosti kako volite da kuvate pirinač - ja stavljam 1 zato što inače mleveno meso pušta malo vode, a i dok ste mešali mleveno meso dodavali ste vodu.

Dodajte kašičicu kravljeg maslaca u svaku papriku.

Pecite punjene paprike babure sa mlevenim mesom i pirinčem na 180-200 stepeni. Servirajte sa kiselim mlekom.

Probajte i nećete se pokajati, budu veoma ukusne i zdravije je. :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: