Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene babure sa pilećim mlevenim mesom

Punjene babure sa pilećim mlevenim mesom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Punjene babure sa pilećim mlevenim mesom
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Punjene babure sa pilećim mlevenim mesom - naš današnji predlog za ručak"

Potrebni sastojci

  • babure - 8 kom.
  • pileće mleveno meso - 500 g
  • basmati pirinač - 100 g
  • jaje - 1 kom.
  • ljubičasti luk - 1 kom.
  • so - 2 k.k.
  • mlevena ljuta paprika - 1 k.k.
  • mleveni biber - 1/2 k.k.
  • peršun - 1 k.k.
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 3 s.k.
  • paradajz pelat - 500 ml
  • voda - 1500 ml
  • so - 1 k.k,
  • mlevena crvena parika - 1 k.k.
  • lovorov list - 2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Staviti ulje u šerpu, pa kad se ugreje smanjiti vatru, staviti brašno i crvenu papriku, izmešati brzo i politi vodom. Kad se sve izmeša kuvati pet minuta, dodati paradajz pelat, so i lovorov list. Kuvati 10 minuta i skinuti sa vatre.

Babure oprati, skinuti peteljke i semenke i oprati i očistiti. Staviti da se iscede dok se pravi fil.

U posudu staviti pileće mleveno meso, basmati pirinač, umućemo jaje, sitno iseckan ljubičasti luk (možete da ga stavite i u secka da sitno isecka), so, mlevenu ljutu papriku, biber i sitno iseckan peršun. Sve izmešati pa napuniti paprike.

Poređati u šerpu i preliti sa sosem koji smo predhodno napravili. Punjene babure sa pilećim mlevenim mesom kuvati sat vremena sa poklopljenom šerpom na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: