Način pripreme
Mlaka voda i sveže mleko se sipaju u posudu, u njih se dodaje kvasac, šećer i brašno.
Mešaju se dobro i ostavljaju 20 minuta, dok se ne udvostruči obim. U velikoj posudi se mute jaje, kiselo mleko, so, maslinovo ulje i aktivirana smesa sa kvascem.
Dodaje se prosejano brašno postepeno, dok se ne dobije nelepljivo i glatko testo.
Pokriva se foliom i ostavlja se 40-50 minuta, dok testo ne udvostruči obim.
Testo za pide se deli na lopte gramaže oko 200 g i oforme se ovalni oblici.
U sredinu se stavlja mleveno meso, kriška paprike, čeri paradajz, isečen na pola i odozgo se posipa kačkavalj.
Ukusan pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem se uštine se sa dva kraja kao čamac, maže se masnoćom po krajevima i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo.