Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Ukusan pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Ukusan pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k108
Ukusan pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: Doni Niki
1 / 6
23/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Sjajan recept za pide iz turske kuhinje, koji možete da jedete kako za doručak, tako i za ručak"

Potrebni sastojci

  • voda - 150 ml, mlaka
  • sveže mleko - 160 ml
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • jaje - 1 komad
  • kvasac - 25 g
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 4 kašike, za aktiviranje kvasca
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 5 kašike
  • brašno - 550 g, približno
  • Nadev
  • mleveno meso - 300 g, začinjeno po vašoj želji
  • kačkavalj - 200 g
  • čeri paradajz - 10 komada
  • paprika - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Mlaka voda i sveže mleko se sipaju u posudu, u njih se dodaje kvasac, šećer i brašno.

Mešaju se dobro i ostavljaju 20 minuta, dok se ne udvostruči obim. U velikoj posudi se mute jaje, kiselo mleko, so, maslinovo ulje i aktivirana smesa sa kvascem.

Dodaje se prosejano brašno postepeno, dok se ne dobije nelepljivo i glatko testo.

Pokriva se foliom i ostavlja se 40-50 minuta, dok testo ne udvostruči obim.

Testo za pide se deli na lopte gramaže oko 200 g i oforme se ovalni oblici.

U sredinu se stavlja mleveno meso, kriška paprike, čeri paradajz, isečen na pola i odozgo se posipa kačkavalj.

Ukusan pide sa mlevenim mesom i kačkavaljem se uštine se sa dva kraja kao čamac, maže se masnoćom po krajevima i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: