Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pasta ala Norma

Pasta ala Norma

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pasta ala Norma2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kulinarski simfonijski koncert se nastavlha sa klasikom Pasta ala Norma"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 300 g (pene testenina)
  • bosiljak - 1 šaka, svež
  • paradajz - 400 g, iz konzerve, na kocke
  • beli luk - 2 čena
  • peperonćino - 1 kašičica
  • patlidžan - 1 komad
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • rikota - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere pod tekućom vodom i iseče se na kriške, debelo oko 1 cm. ne ljušti se od kore.

Kriške se poređaju jedna na drugu i iseku se na štapiće, debele oko 1 cm. Zagreva se dovoljno maslinovog ulja u dubokom tiganju. Stavljaju se kriške patlidžana i isprže se dok ne postanu zlataste. Izvade se i stavljaju se na kuhinjski ubrus, da se ocede od masnoće. Ostavljaju se sa strane.

Tiganj se obriše kuhinjskim ubrusom. Sipa se novi mlaz maslinovog ulje, dodaje se beli luk, isečen na veoma tanke kriške i peperonćino. To je mrvljena aleva ljuta paprika. Zaprži se da dobije boju. Dodaje se paradajz, promeša se i začinjava se solju i biberom.

Ostavlja se da se krčka 2-3 minuta i sipa se rikota. Promeša se, bacaju se iskidani listovi bosiljka. Dodaje se prženi patlidžan, promeša se pažljivo, da se ne iskida i sklanja se sa ringle.

Testenina je po izboru, u principu treba da su kratke makarone, ali ja sam imala u trenutku taljatele, polovinu sa spanaćem i polovinu sa jajima.

Skuvaju se u dovoljno kipuće posoljene vode prema uputstvu na pakovanju, ali da budu al dente.

Pri serviranju se prelivaju sosom i patlidžanom. Po izboru se servira sa još rikote.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: