Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Praznične svinjske šnicle

Praznične svinjske šnicle

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Praznične svinjske šnicle2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Koji god praznik da se slavi sa ovim šniclama, mi smo spremni da ga slaviimo i drugi, i treći put ako treba"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 komada, šnicle po izboru
  • luk - 150 g, crni
  • paradajz - 200 g, crveni
  • mast - 80 g
  • peršun
  • ljute paprike - 2 komada
  • biber - 10 zrna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte očišćene šnicle drvenim tučkom, posolite i pospite delom mlevenog bibera.

Namažite ih sa malo masnoće i ispecite sa obe strane zagrejane ploče, grila ili roštilja.

Dinstajte luk u zagrejanoj masnoći i malo vodice do ne dobiju zlatastu boju i dodajte oljušten i na sitno isečen paradajz. Pred kraj dinstanja dodajte iseckane ili prepolovljene ljute paprike, iseckan peršun i začinite solju i biberom.

Svaka zapržena šnicla se potapa u sos i zapeče se još desetak minuta u jako zagrejanoj rerni, tek toliko da uhvate karamel preplanulost.

Servirajte šnicle u 4 tanjira preko preostalog sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: