Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Pohovane pečurke sa sosom

Pohovane pečurke sa sosom

Pohovane pečurke sa sosom
Fotografije: Plamena Ivanova Ekimova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Vi ih nazivate pohovane pečurke sa sosom, mi - super meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • kraljevski šampinjoni - 10 - 12 komada (krupniji)
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 1 pakovanje
  • brašno
  • so
  • biber
  • Za sos
  • majonez - 1 pakovanje
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • senf - 1 - 2 kašike
  • limun - 1 - 2 kašike
  • belo vino - 1 - 2 kašike
  • šećer - 1 prstohvat
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se operu. Odvajaju se panjići i začinjavaju se solju i biberom.

U tri odvojene posude se sipaju brašno. umućena jaja i prezle. Pečurke se uvaljaju redom u brašno, jaja i prezle i pohuju se u jako zagrejanom ulju u šerpi, koja je bar do pola puna ulja.

Stavljaju se na kuhinjski ubrus da se upije masnoća.

U posudi se pomešaju sastojci za sos i promešaju se dobro u homogenu smesu.

Pečurke se prelivaju odozgo sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: