Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Keto pica sa korom od tahinija

Keto pica sa korom od tahinija

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Keto pica sa korom od tahinija
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Keto pica spremljena sa veoma specijalnom korom od susamovog tahinija, kao što pretpostavljate i ona je mnogo specijalna"

Potrebni sastojci

  • susamov tahini - 100 - 120 ml
  • jaja - 1 - 2 komada
  • laneno seme - 3 kašike, mleveno
  • sitan sir - 60 g, punomasan mlečni ili ceđeno kiselo mleko
  • parmezan - 10 g (po želji)
  • prašak za pecivo - polovina pakovanja
  • Za nadev
  • mocarela
  • paradajz - svež ili iz konzerve
  • šunka
  • povrće
  • pečurke
  • masline
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Susam je bogat vitaminima, mineralima, uljem i organskim jedinjenjima, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, manganom, bakrom, cinkom, vlaknima, tiaminom, vitaminom B6, folnom kiselinom, proteinom i triptofanom.

Laneno seme je jedna od najznačajnijih namirnica i spisak korisnih svojstava je veoma dug. Sve koristi možete da pročitate na sajtu gotvac bg.

Način spremanja:

Za recept za keto picu mutimo jaja dobro dok ne pobele.

Dodajemo tahini i jednu kašiku parmezana, laneno seme samleveno (najbolje neposredno pre korišćenja da se samelje), kiselo mleko (ceđeno ili kvark), biljke, začine po ukusu.

Dodajemo prašak za peciov u mleko ili kvark. Ja koristim piskavicu i promešam smesu.

Rasporedim na papir za pečenje, formirajući dve pice, poređam preko testa nadev.

Zapečem na 180 stepeni oko 15 minuta, kada je kora skoro gotova, izvadim picu na minut i poređam mocarelu da se istopi oko 2-3 minuta u rernu, spremajući picu kao uobičajeno.

Spremila sam dve pice, koristila sam svež paradajz, mocarelu, šunku, svež biber, masline, bosiljak. Bude gotovo veoma brzo i mnogo je ukusni i razume se - korisno.

Kora za picu od susamovog tahinija je mnogo ukusna i keto pica ispada predivno.

Možemo da jedemo baz brige o liniji!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: