Način pripreme
Susam je bogat vitaminima, mineralima, uljem i organskim jedinjenjima, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, manganom, bakrom, cinkom, vlaknima, tiaminom, vitaminom B6, folnom kiselinom, proteinom i triptofanom.
Laneno seme je jedna od najznačajnijih namirnica i spisak korisnih svojstava je veoma dug. Sve koristi možete da pročitate na sajtu gotvac bg.
Način spremanja:
Za recept za keto picu mutimo jaja dobro dok ne pobele.
Dodajemo tahini i jednu kašiku parmezana, laneno seme samleveno (najbolje neposredno pre korišćenja da se samelje), kiselo mleko (ceđeno ili kvark), biljke, začine po ukusu.
Dodajemo prašak za peciov u mleko ili kvark. Ja koristim piskavicu i promešam smesu.
Rasporedim na papir za pečenje, formirajući dve pice, poređam preko testa nadev.
Zapečem na 180 stepeni oko 15 minuta, kada je kora skoro gotova, izvadim picu na minut i poređam mocarelu da se istopi oko 2-3 minuta u rernu, spremajući picu kao uobičajeno.
Spremila sam dve pice, koristila sam svež paradajz, mocarelu, šunku, svež biber, masline, bosiljak. Bude gotovo veoma brzo i mnogo je ukusni i razume se - korisno.
Kora za picu od susamovog tahinija je mnogo ukusna i keto pica ispada predivno.
Možemo da jedemo baz brige o liniji!
Prijatno!