Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni paradajz»Posni punjeni paradajz sa pirinčem u rerni

Posni punjeni paradajz sa pirinčem u rerni

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Posni punjeni paradajz sa pirinčem u rerni
Fotografije: veronnika_pavlova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Punjeni paradajz je veoma hranljiv, zdrav i ukusan. Ako želite da pojedete nešto posno, idealan izbor je da ga jednostavno pripremite i poližete prste!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 5 - 6 srednjih
  • beli pirinač - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • peršun - 1 - 2 grančice
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • koncentrat paradajza - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • čubar - 1 kašičica ili origano po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Posni punjeni paradajz sa pirinčem u rerni je veoma hranljiv, zdrav i ukusan. Ako želite da pojedete nešto posno, idealan izbor je da ga jednostavno pripremite i poližete prste!

Paradajz dobro operemo i izdubimo mu jezgro. Pospite ih sa 1-2 prstohvata soli, kratko okrenite da se ocedi voda. Počinjemo sa pripremom nadeva. Isecite luk i beli luk, pa ih propržite u tiganju na maslinovom ulju.

Šargarepu narendajte na krupno i dodajte u smesu. Zatim dodajemo oprani pirinač, koji takođe kratko propržimo, kao i čubar ili origano po izboru. Zatim u šerpu sipamo koncentrat paradajza i jezgro izdubljenih paradajza, malo posolimo po ukusu.

Kada tečnost provri, preliti sa oko 300 ml vode i ostaviti da se krčka na šporetu dok pirinač ne upije tečnost i ne nabubri.

Dodajte seckani peršun. Kada je smesa spremna, počinjemo da punimo paradajz. Nakon što ga napunimo, prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite oko 30 minuta, u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Poslužite paradajz sa pirinčem topao i ukrasite preostalim peršunom. Užici posne kuhinje, koji će vas očarati!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: