Način pripreme
Posni punjeni paradajz sa pirinčem u rerni je veoma hranljiv, zdrav i ukusan. Ako želite da pojedete nešto posno, idealan izbor je da ga jednostavno pripremite i poližete prste!
Paradajz dobro operemo i izdubimo mu jezgro. Pospite ih sa 1-2 prstohvata soli, kratko okrenite da se ocedi voda. Počinjemo sa pripremom nadeva. Isecite luk i beli luk, pa ih propržite u tiganju na maslinovom ulju.
Šargarepu narendajte na krupno i dodajte u smesu. Zatim dodajemo oprani pirinač, koji takođe kratko propržimo, kao i čubar ili origano po izboru. Zatim u šerpu sipamo koncentrat paradajza i jezgro izdubljenih paradajza, malo posolimo po ukusu.
Kada tečnost provri, preliti sa oko 300 ml vode i ostaviti da se krčka na šporetu dok pirinač ne upije tečnost i ne nabubri.
Dodajte seckani peršun. Kada je smesa spremna, počinjemo da punimo paradajz. Nakon što ga napunimo, prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite oko 30 minuta, u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Poslužite paradajz sa pirinčem topao i ukrasite preostalim peršunom. Užici posne kuhinje, koji će vas očarati!