Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u Rerni»Kaneloni sa nadevom i paradajz sosom u rerni

Kaneloni sa nadevom i paradajz sosom u rerni

CharodeikataCharodeikata
Početnik
42981914
Kaneloni sa nadevom i paradajz sosom u rerni
Fotografije: Charodeikata
1 / 3
16/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Biće dobro ako istene neka količina ovih kanelona i za sutra, jer smo se zaljubili u njih"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg
  • tikvica - 1 komad
  • kaneloni - 250 g
  • origano - 1 kašičica, sušeni
  • bosiljak - 1 kašičica, sušeni
  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • patlidžan - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • kačkavalj - za posipanje
  • peršun - za posipanje
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • beli luk - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Nadev:

Sipajte polovinu maslinovog ulja u tiganj i zapržite mleveno meso da se pretvori u mrvice. Dodajte usitnjeni luk, dva čena belog luka, biber, origano, bosiljak, so. Ostavite nadev za kanelone da se ohladi na ringli.

Sos:

Oljuštite i isecite patlidžan i ostavite 15 minuta da pusti gorčinu. Isecite tikvice ne ljušteći ih. Usitnite luk i dva čena belog luka. Oljuštite i isecite paradajz.

Zapržite u drugom tiganju sa preostalim maslinovim uljem luk, patlidžan i tikvicu. Čim postanu zlatasti dodajte paradajz. Čim paradajz sos provri, smanjite vatru i neka ostane 15 minuta.

Začinite belim lukom, biberom, solju, origanom i bosiljkom.

Napunite kanelone nadevom, poređajte u posudu za pečenje, namazanu. Prelijte sosom. Pospite maslinovim uljem i pecite oko 35 minuta, na 200 stepeni.

Pre nego što servirate kanelone sa nadevom i paradajz sosom u rerni, pospite peršunom i kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: