Način pripreme
Nadev:
Sipajte polovinu maslinovog ulja u tiganj i zapržite mleveno meso da se pretvori u mrvice. Dodajte usitnjeni luk, dva čena belog luka, biber, origano, bosiljak, so. Ostavite nadev za kanelone da se ohladi na ringli.
Sos:
Oljuštite i isecite patlidžan i ostavite 15 minuta da pusti gorčinu. Isecite tikvice ne ljušteći ih. Usitnite luk i dva čena belog luka. Oljuštite i isecite paradajz.
Zapržite u drugom tiganju sa preostalim maslinovim uljem luk, patlidžan i tikvicu. Čim postanu zlatasti dodajte paradajz. Čim paradajz sos provri, smanjite vatru i neka ostane 15 minuta.
Začinite belim lukom, biberom, solju, origanom i bosiljkom.
Napunite kanelone nadevom, poređajte u posudu za pečenje, namazanu. Prelijte sosom. Pospite maslinovim uljem i pecite oko 35 minuta, na 200 stepeni.
Pre nego što servirate kanelone sa nadevom i paradajz sosom u rerni, pospite peršunom i kačkavaljem.