Način pripreme
Umutite maslac sa šećerom dok ne dobijete krem.
Dodajte ekstrakt badema, so i jaje.
Mutite minut na srednjoj brzini miksera. Brašno promešajte sa bademovim brašnom i dodajte ih iz dva puta.
Mutite na manjoj brzini, samo dok se smesa ne promeša.
Testo za svadbene keksići je mekano, pa je najboje da ga umotate u foliju i ostavite u zamrzivač na 20-30 minuta da se stegne.
Od ohlađenog testa odvajajte jednake komade (27-30 g), uvaljajte ih dlanovima da napravite loptice i ređajte ih u pleh pokriven papirom za pečenje.
Pecite na 180 stepeni oko 12-14 minuta - kolač treba da ostane beo.
Ako za vreme pečenja italijanskih keksića primetite pojavu pukotina, odmah ih izvadite iz rerne, gotovi su.
Raskošni italijanski svadbeni keksići se kratko prohlade u plehu i obilno se prekriju šećerom u prahu.