Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Raskošni italijanski svadbeni keksići

Raskošni italijanski svadbeni keksići

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Raskošni italijanski svadbeni keksići
Fotografije: marcheva14
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
6
"Da li smo čuli svadba - keksići su od nas"

Potrebni sastojci

  • maslac - 120 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer u prahu - 80 g, plus za pokrivanje
  • košer so - 1/4 kašičice
  • jaja - 1 komad, na sobnoj temperaturi
  • brašno - 190 g
  • bademovo brašno - 50 g
  • ekstrakt badema - 1 kap
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac sa šećerom dok ne dobijete krem.

Dodajte ekstrakt badema, so i jaje.

Mutite minut na srednjoj brzini miksera. Brašno promešajte sa bademovim brašnom i dodajte ih iz dva puta.

Mutite na manjoj brzini, samo dok se smesa ne promeša.

Testo za svadbene keksići je mekano, pa je najboje da ga umotate u foliju i ostavite u zamrzivač na 20-30 minuta da se stegne.

Od ohlađenog testa odvajajte jednake komade (27-30 g), uvaljajte ih dlanovima da napravite loptice i ređajte ih u pleh pokriven papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni oko 12-14 minuta - kolač treba da ostane beo.

Ako za vreme pečenja italijanskih keksića primetite pojavu pukotina, odmah ih izvadite iz rerne, gotovi su.

Raskošni italijanski svadbeni keksići se kratko prohlade u plehu i obilno se prekriju šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: