Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Mafini pogačice 3x3

Mafini pogačice 3x3

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mafini pogačice 3x3
Fotografije: Rositsa Petrova
11 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Krstili smo ih tako da biste jednostavnije zapamtili recept, jer mnogo vredi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 7 g (suv)
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 150 ml
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • so - 1 1/2 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • za nadev
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • masline - 10 - 12 komada
  • za mazanje
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • ulje - kašika
  • maslac - 20 - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sveže mleko i vodu i zagrejte ih malo. Rastvorite u njima kvasac i šećer i ostavite deset minuta.

Prosejte brašno, promešajte zajedno sa solju i napravite udubljenje. Dodajte kiselo mleko, ulje i smesu sa kvascem.

Zamesite meko, nelepljivo testo. Namažite ga sa malo ulja i stavite ga u posudu koju pokrijete krpom.

Isecite sir i kačkavalj na male zalogaje, a masline odvojte od kostiju i isecite na trakice.

Čim testo udvostruči zapreminu premesite ga malo. Otkinite lopticu, razvucite prstima i stavite parče sira. Nakon toga ponovo oformite u lopticu. Uradite isto sa kačkavaljem i maslinama.

Stavite sve tri vrste u podmazanu vatrostalnu posudu ili aluminijumski kalup za mafine. Ostavite da ponovo narastu 20 minuta.

Pomešajte kašiku kiselog mleka i kašiku ulja i promešajte. Ovom smesom namažite pogačice. Isecite maslac na kocke i stavite po jednu u sredinu svake pogačice.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta, dok se ne zarumeni.

Od ovog testa napravila sam pet komada u posudicama i 4 u kalupima za mafine. Dobijau se mnogo vazdušaste pogačice sa tri različita ukusa.

Vi možete da improvizujete i sa drugim nadevima. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: