Način pripreme
Malo ugrejte sveže mleko. U njemu rastvorite kvasac, šećer i 2-3 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite na toplom 10 minuta.
U posudi prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega sipajte kvasac, kiselo mleko, ulje, jaje i so. Zamesite meko testo, koje se ne lepi po rukama. Pospite ga brašnom i uvijte krpom. Tako testo treba da odstoji 30 minuta.
Za to vreme izmrvite sir. U njega dodajte jedno jaje i jedno belance. Žumance odvojite za premazivanje.
Nadošlo testo podelite na 12 jednakih delova. Oblikujte loptice. Uzmite jednučašu i pritisnite u centar svake. Tako ćete napraviti bunare. Ako je potrebno oblikujte prstima. U njega stavite nadev i poređajte u pleh, namazan uljem.
U sredinu svakog bunara stavite po jedan komadić maslaca. Pomešajte žumance sa jednom kašikom ulja i jednom kašikom svežeg mleka.
Dobijenom smesom namažite ivice udubljenja. Pospite makom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 30 minuta.