Način pripreme
1. Utrljajte šnicle od svinjetine biberom i majčinom dušicom i ostavite ih da stoje na sobnoj temperaturi bar 15 minuta.
2. Ugrejte 2 kašike maslinovog ulja na jakoj vatri u tiganju sa debelim dnom. Pržite šnicle sa obe strane po 2-3 minuta. na kraju možete smanjiti vatru i da ih još malo propržite, ako su šnicle deblje. Na ovaj način ćete biti sigurni da neće biti sirove iznutra. Ako su šnicle tanje, ne treba im previše vremena da budu gotove.
3. Izvadite meso i smanjite vatru na umerenu/slabu.
Deglazirajte ostatke od prženja mesa brendijem i stavite maslac. Kada se istopi, dodajte luk naseckan na tanka rebarca, koru limuna i prstohvat soli.
Mešajte povremeno dok luk ne omekša, a ako ima potrebe, dodajte još masnoće.
4. Sipajte šećer, promešajte i nakon minute stavite i jabuke - nemojte ih ljuštiti, samo ih nasecite na tanka rebarca, ali ne previše tanka, kako se ne bi raspale. To zavisi od vrtste jabuka koje koristite - ako procenite da im je kora deblja, možete i da je oljuštite.
5. Sipajte malo vode, oko 1 1ipo šoljice i ostavite jabuke da omekšaju, ali da ne postanu kaša, kako bi jelo bilo lepo na izgled. Kako bi vam to uspelo, veoma je važno da sam tiganj bude širi (da luk i jabuke ne budu u debelom sloju).
6. Poslužite tople svinjske šnicle sa jabukama i lukom, a sa strane ukrasite svaki tanjir redukcijom od slatkog vina za dopunski raskoš.
Prijatno!