Način pripreme
Šnicle od vrata su prethodno isečene, oko 1, 5 cm debljine.
Poređamo ih u plitak pleh i začinimo solju, biberom, čubrom i prstohvatom-dva kumina.
Luk isečemo na tanke kriške i rasporedimo preko svinjetine.
Za pripremu marinade za svinjetinu ugrevamo tiganj u nekoliko kašika maslinovog ulja. U njega stavljamo listiće žalfije koje će obogatiti masnoću mirisima. Ostavljamo maslinovo ulje da se ohladi i procedimo ga. U njega dodajemo i sos vorčester. Začinimo sa još malo bibera i suvog origana.
Ovim sastojcima namažemo svinjsko meso. Dobro utrljamo da upiju mirise. Dobro porkivamo folijom i ostavljamo u frižideru.
Dobro je da se marinuju 24 sata.
Pečemo svinjske šnicle šnicle u ugrejanom gril tiganju zajedno sa crvenim lukom.
Gotove šnicle stavljamo u vatrostalnu činuju i poklapamo da ostanu sočne i tople do serviranja.
Pečurke začinimo solju i biberom.
Crveni luk isečemo na krugove debljine oko 0, 5 mm. Začinimo takođe solju i biberom.
Pečemo zajedno sa pečurkama i preostalom aromatičnom mašću iz šnicli.
Božićne svinjske šnicle sa karamelizovanim lukom garniramo sa krompir salatom.