Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa jabukama i lukom

Svinjske šnicle sa jabukama i lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svinjske šnicle sa jabukama i lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
4
"Da samo znate kakva neverovatna kombinacija između slatkog i slanog ukusa se dobija u porciji svinjskih šnicli sa jabukama - čak ima i luka za malo pikantnosti"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 700 g, od vrata
  • jabuke - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica, velika
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • maslac - 2 kašike, mekan
  • brendi - 2 poklopca, aromatični
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - 3 prstohvata, suvi listovi
  • kora od limuna - 2 - 3 tanke trake, samo žuti deo
* merne jedinice

Način pripreme

1. Utrljajte šnicle od svinjetine biberom i majčinom dušicom i ostavite ih da stoje na sobnoj temperaturi bar 15 minuta.

2. Ugrejte 2 kašike maslinovog ulja na jakoj vatri u tiganju sa debelim dnom. Pržite šnicle sa obe strane po 2-3 minuta. na kraju možete smanjiti vatru i da ih još malo propržite, ako su šnicle deblje. Na ovaj način ćete biti sigurni da neće biti sirove iznutra. Ako su šnicle tanje, ne treba im previše vremena da budu gotove.

3. Izvadite meso i smanjite vatru na umerenu/slabu.

Deglazirajte ostatke od prženja mesa brendijem i stavite maslac. Kada se istopi, dodajte luk naseckan na tanka rebarca, koru limuna i prstohvat soli.

Mešajte povremeno dok luk ne omekša, a ako ima potrebe, dodajte još masnoće.

4. Sipajte šećer, promešajte i nakon minute stavite i jabuke - nemojte ih ljuštiti, samo ih nasecite na tanka rebarca, ali ne previše tanka, kako se ne bi raspale. To zavisi od vrtste jabuka koje koristite - ako procenite da im je kora deblja, možete i da je oljuštite.

5. Sipajte malo vode, oko 1 1ipo šoljice i ostavite jabuke da omekšaju, ali da ne postanu kaša, kako bi jelo bilo lepo na izgled. Kako bi vam to uspelo, veoma je važno da sam tiganj bude širi (da luk i jabuke ne budu u debelom sloju).

6. Poslužite tople svinjske šnicle sa jabukama i lukom, a sa strane ukrasite svaki tanjir redukcijom od slatkog vina za dopunski raskoš.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: