Način pripreme
1. Umutite jaja, dok ne postanu tečna, ali ne treba da budu ni vazdušasta pena. U njih sipajte mleko i pavlaku i sipajte šećer. Mešajte dok se šećer ne istopi.
Ako ne želite da vam krem karamel bude toliko sladak, možete da smanjite količinu šećera, za taj cilj probajte i pire od bundeve - ima bundeva koje su manje i više slatke.
2. Karamelizujte preostali šećer dok ne postane zlatast i sipajte na dno velikog pravougaonog kalupa za kolač. Kada se stvrdne sipajte smesu i stavite posudu u drugu veću, punu vode, toliko da dolazi do polovine kalupa sa krem karamelom.
3. Stavite u zagrejanu rernu na 130 stepeni i pecite dva sata, a na kraju možete da pojačate do 140 stepeni.
Na taj način ćemo izbeći da voda provri i da se stvori mnogo šupljina.
Dobro je da je nadgledate i nekoliko puta da stavljate u nju po malo leda.
4. Krem karamel od bundeve je gotov, kada pri dodiru osetite da je postao čvrst, ali ne i previše tvrd.
5. Isključite rernu i ostavite unutra da se ohladi, nakon toga stavite u frižider, da dobro ohladite dezert, pre nego što okrenete na poslužavnik i servirate.
Nek vam je slatko uz ovaj jedinstveni krem kramel sa bundevom i pavlakom!
*Da bi ovaj recept bio uspešan važno je da pire od bundeve bude gust, a ne vodenast i redak.