Način pripreme
Bundevu oljuštite, očistite i operite. Skuvajte je na pari dok ne postane meka.
Izvadite i stavite na tanjir. Izgnječite i ostavite da se ohladi /ja sam izgnječite gnječilicom za krompir).
U kaserolu stavite mleko, šećer i cimet. Sačekajte da provri i isključite. Ostavite cimet unutra dok se ne ohladi.
Izvadite i procedite.
U posudi umutite jaja. Dodajte mleko, vanilu i Bundevu. Dobro promešajte dok se ne pomešaju svi sastojci.
Napravite karamel, rastopite šećer na vatri.
Sipajte na dno kalupa za krem karamel.
Rasporedite smesu sa jajima.
Stavite kalupe u pleh. Sipajte vodu i pecite krem karamel sa bundevom u hladnoj rerni na pari na 150 stepeni dok ne bude gotovo.
Gotov krem karamel sa bundevom na pari ostavite u rerni dok se potpuno ne ohladi, a nakon toga stavite u frižider na jednu noć.