Mini štrudle

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mini štrudle
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
16
"Jedite sa uživanje i bez briga - spremili smo dovoljno mini štrudli za sve gurmane"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g
  • jabuke - 2 - 3 komada (srednje)
  • šećer - 10 kašika
  • prezle - 3 kašike
  • orasi - 100 g
  • limun - 1/2 (samo sok)
  • maslac - 50 g
  • ulje - 30 ml (za mazanje kora)
  • maslac - 2 - 3 kašike, za mazanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite na sitno jabuke. Iscedite preko njih sok od polovine limuna i promešajte.

U tiganju zagrejte maslac i dodajte u njega prezle. Mešajte dok ne postane braon, ali ne mnogo, da ne počne da gorči. Dodajte orahe, koje ste isekli na sitno. Dodajte isečene jabuke i šećer. Količinu šećera možete da promenite prema vašim preferencijama. Dinstajte smesu 5-6 minuta na slaboj vatri, mešajući neprestano.

Isecite kore na lente širine 10-12 cm. Ja sam koristila trouglaste turske kore i nije bilo potrebe da ih sečem.

Namažite četkom svaku koru sa malo ulja. Stavite po kašiku smese sa jabukama u jednom kraju. Dva kraja presavijte na unutra, da ne iscuri smesa pri pečenju i posle uvijte u rolat.

Poređajte štrudle u podmazanu posudu za pečenje. Namažite ih istopljenim maslacm i pecite na 170 stepeni dok ne porumene oko 30 minuta.

Čim izvadite iz rerne, naprskajte vodom i pokrijte krpom. Posle pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: