Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Bezglutenski mafini sa borovnicama

Bezglutenski mafini sa borovnicama

Panda LifePanda Life
Šegrt
641295
Bezglutenski mafini sa borovnicama
Fotografije: Panda Life
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
7
"Za one koji imaju intoleranciju na gluten, pripremili smo specijalne bezglutenske mafine sa borovnicama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • pirinčano mleko - 100 ml
  • kokosov šećer - 2 - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • kokosove ljuspice - 1 supena kašika
  • pirinčano brašno - 2 supene kašike
  • heljdino brašno - 1 supena kašika
  • brašno od tapioka - 2 supene kašike
  • brašno od rogača - 1 supena kašika
  • nerafinisano hladno ceđeno suncokretovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • soda - ½ kašičice
  • prašak za pecivo - ½ kašičice
  • kiselo mleko - 2 supene kašike, sojino
  • sok od grejpfruta - 1 - 2 supene kašike
  • plave borovnice - po 1 - 2 na keksić, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo brašna sa kokosovim ljuspicama. Mutimo jaja sa mlekom, vanilom, uljem i šećerom. Posebno mutimo sojino kiselo mleko sa sodom, praškom za pecivo i sokom od grejpfruta. Dodajemo tečne sastojke u brašna i mešamo dok se ne dobije testo za kolač.

Sipamo u kalupčiće za kolačiće i stavljamo borovnice u svaki. Po želji možemo da dodamo suvo voće i orašaste plodove.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 150-180 stepeni otprilike 50 minuta ili dok čačkalica koju zabodemo ne bude suva.

Kada se mafini ohlade, čuvamo 12-24 sata u zatvorenoj posudi i nakon toga konzumiramo naše bezglutenske mafine.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: