Način pripreme
Blanširajte spanać na 3-4 minute u vreloj posoljenoj vodi.
Procedite kroz đevđir. Istiskajte rukom da ne bi bilo viška vode.
U posudu stavite mleveno meso, dodajte iseckani spanać, 30 g izrendanog parmezana, prezle, sveže mleko, iseckane lsitove žalfije, jajei prsovani čen belog luka.
Začinite prstohvatom bibera i izrendanom korom limuna.
Umesite mleveno meso i stavite u posudu u frižider na 30 minuta.
Od začinjenog mlevenog mesa napravite male ćuftice.
Dobro ih nabrašnite i ispržite u zagrejanom ulju u koje ste stavili grančicu žalfije i 2-3 čena belog luka.
Iscedite ćuftice sa mlevenim mesom i spanaćem na salvetici. Prebacite ih u odgovarajući tanjir i poslužite sa mlečnim sosem od belog luka, začinjen prstohvatom mirođije.
Neka vam je slatko!