Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa spanaćem i mlevenim mesom

Musaka sa spanaćem i mlevenim mesom

Musaka sa spanaćem i mlevenim mesom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Odlična ideja ako želite da diverzifikujete tradicionalnu musaku - musaka sa spanaćem i mlevenim mesom."

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • mleveno meso - 400 g mešavina
  • krompir - 700 g
  • smrznuti spanać - 200 g
  • so
  • ulje - 6 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Crni i beli luk sitno iseckati i dinstati na malo masnoće direktno u tepsiju za pečenje.

Dodajte im mleveno meso. Mešajte dok mleveno meso ne pobeli. Zatim dodajte krompir isečen na kockice, a nešto kasnije i odmrznuti spanać.

Musaka se začini solju, biberom i alevom paprikom. Preliva se sa oko pola šolje vode i peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 45 minuta.

Za preliv umutite dva jaja u posudi zajedno sa kiselom mlekom i dve kašike brašna.

Prelijte gotovu musaku od spanaća i vratite pleh u rernu na još desetak minuta.

Odlična ideja ako želite da diverzifikujete tradicionalnu musaku - musaka sa spanaćem i mlevenim mesom.

Pogledajte još o tome kako da napravite ukusan preliv za musaku ili probajte tradicionalnu grčku musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: