Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slani čizkejk sa pilećim mesom

Slani čizkejk sa pilećim mesom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Slani čizkejk sa pilećim mesom
Fotografije: Kulinarna mreja
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Čizkejk je mnogo ukusan i kada je slan, tako ako još niste probali takav, toplo vam preporučujemo da ga ubrzo napravite"

Potrebni sastojci

  • Osnova
  • pileće meso - 500 g, sirovo
  • jaja - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar
  • Krem
  • krem sir - 500 g
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • paprike - 5 komada, pečene, crvene
  • peršun
  • mirođija
  • majčina dušica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • želatin - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo pileće meso u blenderu.

Promešamo sa jajima, solju, biberom i čubrom.

Oformimo koru za slani čizkejk na dnu kalupa sa dnom koje se skida sa papirom za pečenje.

Pečemo oko 15-20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ostavljamo da se ohladi.

Za krem umutimo mikserom pavlaku i krem sir. Posolimo. Stavljamo začine.

Dodajemo pečene paprike, koje smo prethodno pretvorili u pire. Promešamo dobro.

Pripremamo želatin prema uputstvu na pakovanju i dodajemo u krem. Promešamo.

Tako spreman krem raspoređujemo preko pileće kore koju smo premestili u poslužavnik i oko koje smo stavili prsten.

Stavljamo slani čizkejk sa pilećim mesom u frižider na nekoliko sati da se dobro želira.

Ukrašavamo slanu tortu po želji.

Ja sam ukrasila kuvanim jajima, maslinama, peršunom i paprikom.

Dobije se sjajan slani čizkejk sa pilećim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: