Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani tart»Tart sa paradajzom i krem sirom

Tart sa paradajzom i krem sirom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Tart sa paradajzom i krem sirom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Iskreno - dovoljno nam je samo parče ovog slanog tarta i bićemo zadovoljni i nasmejani"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list
  • krem sir - 100 g
  • beli luk - 1 čena
  • dižonski senf - 1 kašika
  • bosiljak - 3 kašike, svež
  • parmezan - 30 g
  • mocarela - 100 g
  • paradajz - 4 - 5 komada, srednje veličine
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice, sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni

Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.

Paradajz se iseče na kolutove oko 5-6 mm debljine.

Na veliku drvenu dasku ili nešto drugo odgovarajuće se stavlja nekoliko slojeva kuhinjskog ubrusa. Odozgo se poređaju kolutovi paradajza i pokrivaju se sa još jedan-dva ubrusa. Blago se pritiska i ostavlja se oko 15 minuta da ubrus upije suvišnu vlagu.

U posudi se muti krem sir, senf, gnječeni beli luk, isečeni listovi bosiljka, ako je potrebno i so po ukusu i sveže mleveni biber, narenda se parmezan - oko 30 g. Sve se dobro promeša.

Odmrznuto testo se otvara na papiru za pečenje. Posipa se sa malo brašna i oklagijom se razvija u pravougaonik 30x35 cm. Prebacuje se u posudu za pečenje. Probode se viljuškom, ali ne i 1 cm krajnje granice testa. Taj jedan cm se formira u ivicu.

Gotova smesa se raspoređuje po celoj površini testa pomoću četke. Odozgo se narenda mocarela na krupno rende i poređaju se šajbne paradajza, ne preklapaju se.

Peče se na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok testo ne dobije zlatastu koricu.

Slani tart se izvadi, iseče se nožem za picu na velike pravougaonil i razbacaju se celi listovi bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: