Način pripreme
Rerna - 200 stepeni
Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.
Paradajz se iseče na kolutove oko 5-6 mm debljine.
Na veliku drvenu dasku ili nešto drugo odgovarajuće se stavlja nekoliko slojeva kuhinjskog ubrusa. Odozgo se poređaju kolutovi paradajza i pokrivaju se sa još jedan-dva ubrusa. Blago se pritiska i ostavlja se oko 15 minuta da ubrus upije suvišnu vlagu.
U posudi se muti krem sir, senf, gnječeni beli luk, isečeni listovi bosiljka, ako je potrebno i so po ukusu i sveže mleveni biber, narenda se parmezan - oko 30 g. Sve se dobro promeša.
Odmrznuto testo se otvara na papiru za pečenje. Posipa se sa malo brašna i oklagijom se razvija u pravougaonik 30x35 cm. Prebacuje se u posudu za pečenje. Probode se viljuškom, ali ne i 1 cm krajnje granice testa. Taj jedan cm se formira u ivicu.
Gotova smesa se raspoređuje po celoj površini testa pomoću četke. Odozgo se narenda mocarela na krupno rende i poređaju se šajbne paradajza, ne preklapaju se.
Peče se na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok testo ne dobije zlatastu koricu.
Slani tart se izvadi, iseče se nožem za picu na velike pravougaonil i razbacaju se celi listovi bosiljka.