Način pripreme
Brokoli se odmrzne. Dve vrste paprika se operu i očiste od semenki. Iseku se na sitno u veliku posudu.
Luk se očisti i iseče na sitno. Paradajz se opere i iseče na srednje velike kocke. Pečurke se ocede i dodaju.
Brokoli se iseče na srednje velike parčiće. U posudu se dodaju biber i so. Dodaje se ulje.
Jaja se umute. Dodaju se u posudu sa povrćem.
Sir se namrvi i dodaje se.
Svi sastojci se dobro promešaju. Sprema se namazan kalup za tart. Čista radna površina ili sto se posipa brašnom.
Lisnato testo se zamesi u loptu. Razvija se u oblik posude za tart. Raspoređuje se u nju.
Nadev od povrća se raspoređuje u posudu preko kore od lisnatog testa. Sočna slana pita se peče na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Dobija se veoma svež tart od povrća sa brokolijem, paradajzom i sirom.