Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slani Tart»Tart sa brokolijem, paradajzom i sirom

Tart sa brokolijem, paradajzom i sirom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Tart sa brokolijem, paradajzom i sirom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
03/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Raskošan slani tarta sa sve omiljenim sastojcima - ne zaboravite da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • paprike - 1 komad, crvena + 2 zelene
  • brokoli - 200 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 150 g, marinirane
  • paradajz - 2 komada
  • sir - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Brokoli se odmrzne. Dve vrste paprika se operu i očiste od semenki. Iseku se na sitno u veliku posudu.

Luk se očisti i iseče na sitno. Paradajz se opere i iseče na srednje velike kocke. Pečurke se ocede i dodaju.

Brokoli se iseče na srednje velike parčiće. U posudu se dodaju biber i so. Dodaje se ulje.

Jaja se umute. Dodaju se u posudu sa povrćem.

Sir se namrvi i dodaje se.

Svi sastojci se dobro promešaju. Sprema se namazan kalup za tart. Čista radna površina ili sto se posipa brašnom.

Lisnato testo se zamesi u loptu. Razvija se u oblik posude za tart. Raspoređuje se u nju.

Nadev od povrća se raspoređuje u posudu preko kore od lisnatog testa. Sočna slana pita se peče na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Dobija se veoma svež tart od povrća sa brokolijem, paradajzom i sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: