Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Roščići sa dimljenim kačkavaljem i sirom

Roščići sa dimljenim kačkavaljem i sirom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Roščići sa dimljenim kačkavaljem i sirom
Fotografije: marcheva14
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
50
"Možemo dugo da hvalimo ove aromatične roščiće sa dimljenim kačkavaljem i sirom, ali umesto toga više volimo da ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • dimljeni kačkavalj - 200 g
  • sir - 200 g
  • maslac - 125 g, istopljeni
  • kiselo mleko - 300 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • brašno - 500 g, obično
  • jaje - 1 komad, za mazanje
  • ljuta aleva paprika - za posipanje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni;

Ravna posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje;

Radi se kako mikserom tako i rukom.

Kačkavalj i sir se narendaju na rende. Pomešaju se sa kiselim mlekom u kome je prethodno ugašena soda bikarbona. Dodaje se istopljeni maslac i so. Zamesi se na sporoj brzini miksera meko i elastično testo.

Testo se dali na 6 jednakih delova.

Svaki deo se razvija u tanak krug. Posipa se začinima po izboru kao što su origano i majčina dušica i drugi slični, mogu i da se ne dodaju - po izboru je. Iseče se na 16 trouglova i uvijaju se kiflice.

Poređaju se u posudu za pečenje. Namažu se blago umućenim jajetom. Posipaju se susamom.

Peče se na 170 stepeni sa ventilatorom oko 10-15 minuta u zavisnosti od rerne.

Beleška: Nakon što sam razvila testo i isekla ga na trouglove posula sam ga ljutom alevom paprikom.

Napravila sam male roščiće, za po jedan - dva zalogaja - koktel.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: