Način pripreme
Rerna - 170 stepeni;
Ravna posuda za pečenje, pokrivena papirom za pečenje;
Radi se kako mikserom tako i rukom.
Kačkavalj i sir se narendaju na rende. Pomešaju se sa kiselim mlekom u kome je prethodno ugašena soda bikarbona. Dodaje se istopljeni maslac i so. Zamesi se na sporoj brzini miksera meko i elastično testo.
Testo se dali na 6 jednakih delova.
Svaki deo se razvija u tanak krug. Posipa se začinima po izboru kao što su origano i majčina dušica i drugi slični, mogu i da se ne dodaju - po izboru je. Iseče se na 16 trouglova i uvijaju se kiflice.
Poređaju se u posudu za pečenje. Namažu se blago umućenim jajetom. Posipaju se susamom.
Peče se na 170 stepeni sa ventilatorom oko 10-15 minuta u zavisnosti od rerne.
Beleška: Nakon što sam razvila testo i isekla ga na trouglove posula sam ga ljutom alevom paprikom.
Napravila sam male roščiće, za po jedan - dva zalogaja - koktel.