Način pripreme
Za palačinke prosejte brašno sa kakaom i sipajte u posudu, zajedno sa jajima, šećerom i solju. Dodajte mleko, mešajuči žicom. Dodajte polovinu rastopljenog maslaca. Pokrijte i ostavite smesu da odstoji u frižideru 1 sat.
Za čokoladni krem ugrejte mleko u šerpi zajedno sa vanilom.
U isto vreme umutite žumanca i šećer u posudi, posle dodajte prosejano brašno i promešajte dobro. Sipajte malo vrelog mleka preko jaja, posle postepeno razredite sa preostalim mlekom, neprestano mešajući.
Vratite smesu u šerpu i ostavite da provri. Rastvorite kako i iseckanu čokoladu u vrelom kremu. Krem sipajte u odgovarajuću posudu i ostavite da se ohladi.
Izvadite smesu za palačinke iz frižidera, dobro promešajte i ispržite palačinke. Sipajte jednu kutlaču u ugrejan tiganj, namazan preostalim maslacem. Potrudite se da se dobije što je moguće tanji sloj.
Čim palačinka počne da tamni, okrenite je i ispržite sa druge strane. Namažite svaku palačinku čokoladnim kremom, uvijte na čevrtine i stavite u pleh za pečenje.
Pecite 5 minuta na 170 stepeni, posle izvadite iz rerne i pospite šećerom u prahu.